Avagy az élet Jim, John és Jack után

malátabarát

malátabarát

Stranger & Stranger - A design háttérhatalom

2018. november 21. - Maláta Barát

Gondolkoztál már azon, hogy egy-egy palackon lévő címkét ugyan ki tervezi? Néha azért, mert ocsmány, néha meg azért mert lélegzetelállító... Utóbbi esetben nagy valószínűséggel a fent említett design-iroda munkájával találkoztál.

Elvis Presley melankólikus hangján énekelte meg “I can’t help falling in love with you.” és ez tökéletesen illik a design-céghez, akiknek küldetése, hogy munkáik által már a polcon eladják nekünk az adott terméket. És legyünk őszinték: Ez sikerül nekik.

Compass Box, Sexton, Maison Ferrand, Martini, The Kraken, Boodles, Landelia, Gurkha, Cable Car Brewing. Csak néhány név, akiknek a termékeit kezünkben fogva a Stranger & Stranger studió alkotóinak munkáit csodálhatjuk - és ahogy látszik, nemcsak whisky, de akár a szivaros dobozon is visszaköszönhetnek.

Az 1994-ben alapított műhely azóta gyakorlatilag megszámlálhatatlan mennyiségben gyűjtötte be szinte a létező összes design-díjat, így nevük a szakmában megkerülhetetlen.

797939_0_560_ntm2nty4oduxltiwmjk1nzi3odc.jpgBalról jobbra: Ivan Bell, Rowan Miller, Guy Pratt, Kevin Shaw and Cosimo Surace.

Kevin Shaw, az iroda alapítója szerint "Az egész egy egyszerű barterként kezdődött. Néhány üveg borért cserébe elkészítettem a címkéjét." - emlékezett vissza - "Amikor aztán megérkezett az a pár karton vörösbor arra gondoltam, hogy 'Te jó ég, micsoda üzletet kötöttem, azt hiszem ezt tudnám csinálni'". Ez a korai munka a Bibendium, egy brit kereskedő cég Bordeaux-i importjainak címkéje volt, miután Shaw azonnal ki is lépett addigi munkahelyéről, hogy megalapítsa a Stranger & Stranger-t.

A történet folytatásaként beszéljenek a képek:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malatabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3214379380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása