Avagy az élet Jim, John és Jack után

malátabarát

malátabarát

Benromach Chateau Cissac Bordeaux Finish - 2010

2018. november 17. - Maláta Barát

cissac.PNGA kis, speyside lepárló lepalackozta idei első Contrast szériába tartozó kiadását, amely a Hermitage, Sassicaia mellett a Château Cissac kvázi harmadik adagja, immáron Bordeaux-i boroshordókban.

A 7789 üvegnyi, 8 év körüli párlat első töltésű bourbon-ös hordókban pihent, majd az utolsó 25 hónapra töltötték át a bordói Cissac borászat boroshordóiba, hogy aztán idén ősszel lepalackozzák. A párlat 45% abv-vel rendelkezik és az ajánlott fogyasztói árat az Egyesült Királyságban (RRP) 48£-nál húzták meg.

Itt jegyezném meg a Benromach kiállását az átláthatóság mellett, ugyanis az összes NAS (Non Age Statement - Korjelölés nélküli) palackjukon gyönyörűen feltűntetik a lepárlás- és palackozás évét, és az üvegek hátulján a használt hordók típusát is. Le a kalappal!

Keith Cruickshank, a lepárló managere szerint az előző kiadást is nagy jól fogadták a vásárlók - mint ahogy az egész Wood Finish-t általában - így az új kiadástól is azt várják, hogy mind az új, mind pedig a régi Benromach-kedvelők ínyére lesz majd.

A hazai kínálatban remélhetőleg a WhiksyNet által hamarosan meg fog jelenni, addig is a hivatalos kóstolójegyzetek az alábbiak:

Illat: A klasszikus Chateaux Cissac bor jellegzetes jegyei, dinnye, pirosalma, zamatos narancshéj és fekete csokoládé. A háttérben a virágos aromákkal és a tölgyfahordó vaníliájával.

A Malátabarát kíváncsian várja :)

Íz: Enyhén borsos kezdés édes vaníliával, tejcsokoládé és némi frissítő citrom. A vörösbor tanninjai fel-bel bukkannak a megszokott, csipetnyi bizsergető tőzegességgel. Vízzel hangsúlyosabbá válik a gyümölcsösség: zöldalma, körte és íncsiklandó hordós jegyek, szépen ellensúlyozva némi borssal.

Lecsengés: Tábortűzi hamu, brazil mogyoró és kókusz.

A bejegyzés trackback címe:

https://malatabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr3014375893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása